Translate

maanantai 26. helmikuuta 2018

Moikkeli,moi

 Nyt kun on meneillään flunssa kausi löysin netistä ohjeen inkivääriteelle.
Olen kyllä käyttänyt inkivääriä enenenkin mutten teenä.

Onneksi olen säästyny (koputan puuta) lunssalta tänä talvena.

Keitn muutaman palan kattilassa inkivääriä ja haudutin jonkin aikaa kannen alla,


Lisäsin sitruunaa ja hunajaa.
Kylläpäs tuli hyvää lämmintä juomaa.

Lämpimien juomien ohjeita löytyy paljon netistä.


Tänään onkin kylmä pakkaspäivä joten "pata porisemaan".

Itse tuossa keittelin uuden satsi.
Inkiväärillä on paljon hyviä ominaisuuksia.



 • Edistää ruuansulatusjärjestelmän toimintaa. Inkivääri stimuloi haiman toimintaa lisäten ruuansulatuksessa tarvittavia entsyymejä.
 • Ehkäisee ruuansulatuksen ongelmia. Inkivääri taistelee bakteereja ja tulehdusta vastaan ja se ylläpitää suoliston normaalia bakteeritasapainoa.
 • Ehkäisee pahoinvointia. Inkivääri tuo helpotusta moneen erilaiseen pahoinvointiin. Sitä voi käyttää matkapahoinvoinnin nitistämiseen (bussilla tai laivalla matkustettaessa, tai pitkillä automatkoilla). Inkivääri sopii myös syöpäpotilaiden kemoterapiajaksoille, jolloin pahoinvointi on runsasta ja se auttaa leikkauksen jälkeiseen pahoinvointiin. Inkivääriä voi käyttää raskauspahoinvointiin ensimmäisten raskauskuukausien ajan, mutta pidempiaikaisesti ei inkivääriä tulisi raskaana olevien käyttää.

 • Hoitaa mahahaavoja ja ekkäisee niiden syntymistä. Inkivääri tappaa bakteereja, mukaan lukien Helicobacter Pylori -bakteeria, joka erittää ammoniakkia ja voi vahingoittaa mahalaukkua. Inkivääri on loistava apua mahakatarrin hoitoon ja yleisesti hapokkaan vatsan tasoitukseen.
 • Helpottaa ripulia ja ummetusta. Inkivääri eliminoi haitallisia bakteereita ja mikroeliöitä, kuten kolibakteeria. Kolibakteeri aiheuttaa ripulia ja vatsatautia etenkin lapsissa. Inkivääri auttaa ummetukseen stimuloimalla suoliston lihasten supistusliikkeitä, mikä auttaa ulostetta liikkumaan suolessa.
 • Ehkäisee sydäntauteja. Inkivääri ehkäisee sydäninfarkteja, veritulppia, rintakipuja ja veren paksuuntumista.
 • Edistää verenkiertoa raajoissa. Inkivääri eliminoi kipua alaraajoissa ja Raynaudin oireyhtymän (valkosormisuus) aiheuttamia oireita sormissa.
 • Tässä muutamia .
 • Hyvää pakkas päivää kaikille.

9 kommenttia:

 1. Kiitos Sari <3 mahtavasta tietopaketista. Enpä tiennyt läheskään kaikkia inkiväärin hyvää tekeviä vaikutuksia. Täytyypä kokeilla tuota lämmintä juomaa. Hyvää pakkaspäivää sinulle myös.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Raija-Annikki <3 kattavasta tietopaketista. En tiennyt kaikkia inkiväärin ominaisuuksia. Parantaisiko se myös keskittymiskykyä? Minulle kävi äsken hassu juttu. Luin tekstiäsi, kun Sari-ystävä soitti ja kommentoidessani puhelun jälkeen Sinun juttuasi kirjoitin siihen Sari. Anteeksi. Onneksi se kommentti ei nöy täällä. Täytyy kokeilla tuota lämmintä juomaa. Hyvää tätä päivää sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon.En tiedä mutta kannattaa kokeilla.Minusta se on hyvää ja voi tietenkin maustaa oman maun mukaan.

   Poista
 3. Meillä mies jo sairasti flunssan, mutta itse olen pysynyt terveenä..kop kop...:)

  VastaaPoista
 4. Makoisalta ja teveelliseltä juoma näyttää, kyllä nyt flunssa pysyy kaukana.

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus!
  Tulikin paljon uutta tietoa!
  Hyvää keskiviikkoa!

  VastaaPoista