Translate

torstai 1. toukokuuta 2014

Suolaista

 Makro ja teema haasteen suolainen haaste.
Merisuolan rakeita keittiönpöydällä.
Joskus tulee käytettyä kalansuolauksessa ja heitettyä perunan keitinveteen.


Tässä taas kaksi veneelistä suolaa kuvattu Torrevijassa suolamuseossa viime syksynä. Siinä myös erilaisia suolapurkkeja  pöydän reunalla.


Mikäpä se suolaisenpaa kuin merivesi.
Oletko koskaan juonnut meriveteen keitettyä kahvia?
Sitäkin on tullut kokeiltua joskus nuoruudessa.
Kyllä oli aikamoinen makuelämys.
Merihän on "tuttu" elementti jota on pakko rakastaa suolaisuudesta huolimatta.
Missään ei ole niin ihana uida kuin meressä.

Vappu ohi ja perinteinen ilmakin suosi..kylymää...
Kaunista toukokuuta toivottelen-Kiitos kun poikkesit.

10 kommenttia:

  1. Hienoja suolaveneitä ja haastekuva oli myös varsin "kutsuva" ja kyllä siinä suolassa jotakin taikaa on, sitä on meressä ja myös kyyneleissä:) Ja kun kerran kysyit niin olen juonut merivesikahvia ja vieläpä tykkäänkin, jossakin kirjoituksessa sitä olen sivunnut ja nokipannukahveja merelläkin keitellyt:)

    VastaaPoista
  2. Aikoinaan kaikilla oli suolasalkkareita ja pieniä astioita pöydällä. Vesi ja suola, meri ja kyyneleet; parantavia voimia.

    VastaaPoista
  3. Empä ole kokeillut merivedestä kahvia, mahtaa olla elämys.
    Mukavaa kevättä sinulle

    VastaaPoista
  4. Merisuolaa tulee myös käytettyä kalan suolaamiseen.
    Kaunis suolainen postaus.

    VastaaPoista
  5. Onpas siinä suolaa kerrakseen, hienot kuvat! Ei ole tullut merivesikahvia maisteltua. Mukavaa toukokuuta!

    VastaaPoista
  6. On se jännää, miten paljon kaikkea suolaista näemme ympärillämme ja vasta tällaisen hasteen myötä senkin huomaa :).

    VastaaPoista
  7. J'utilise toujours du sel marin pour cuisiner !
    Bonne fin de journée !
    Anna

    VastaaPoista