Olen tehnyt kaksi tällaista Pataleipää.
Joo, ihan mukiin menevää syötävää. Kolmas varmaan on jo nappi suoritus.
Pataleipä.
n. 7 dl. vehnäjauhoja
1 tl. kuivahiivaa
2 tl suolaa
3-4 dl. reilusti kädenlämpöistä vettä
(oman maun mukaan siemeniä,pähkinöitä ym...)
Sekoita kulhossa kuivat aineet.Lisää vesi ja sekoita nopeasti,älä vaivaa.Peitä kulho tuorekelmulla ja anna tekeytyä huoneen lämmössä 12- 22h.
Laita pata kansineen uuniin ja uuni 225 asteeseen.Kumoa jauhotetulle pöydälle taikina ja kääntele itsensä yli muutaman kerran,älä vaivaa. Peitä kelmulla ja anna levätä puoli tuntia.
Nosta kuuma pata pöydälle ja laita taikina siihen.Paista kannella peitettynä puoli tuntia, poista kansi ja paista vielä vartti kunnes pinta on kullan ruskea.
Syö ja nauti.
(Ohjeen löysin netistä.)
Ihanan mansikkakakun oli leiponut "Nuppunen" 14v.Kyllä olikin hyvää.
Ihanaa kun lapsukaiset kyläilivät kakun kanssa. kaikkihan se menikin parempiin suihi!
Kakun syönnin jälkeen piti hiukan askarrella.
Ostin paketin kumilenksuja sekä mukana oli työ välineet.vaan Likkapa etsi netistä oman ohjeen jossa käytettiin haarukoita työvälineenä.
Nämä syntyi kuitenkin Sormet virkkuukoukkuna.
Pienenpi sisaruksista käytti tätä tapaa.
Pikku veli sai kauniit rannekeet.
Enpä ole moista juttua ennen tiiennytkään.
Idea tuli täältä
Hinttalan kotiseutu museosta jossa on esillä koko kesän erilaisia näyttelyitä.Tämä on päärakennus.Alueella on useampia vanhoja rakennuksia.Ei tullut kuvattua muita.
Hyvää kesäistä päivää sinulle ja halikiitos taas monista kommenteista.