Translate

torstai 19. helmikuuta 2015

Postaus kirjoista.

Malli     ja         Vähän sivua  Löytyy tuolta toisesta blogistani .

Tässä jättipostaus kirjoistani. Itse tehdyistä.yleisön pyynnöstä.

 Aika kasa näitä onkin..eikä tässä kaikki sillä lahjaksi on mennyt monta. Myös vaihtanut olen useita art journal kirjoja.

Tässä näkyykin kolmea eri sidonta mallia. Ylin on kaikista helpoin "Pitkäpisto sidos"kaksi nahkakantista. Vaalea oli vaikein ja sitä onkin vain tämä yksi kirja.(tais olla koptisidos).Alin "Sidos kangasnauhoille" on helppo.Niitä olen eniten tehnyt.

 Sivuihin käy monenlainen paperi, myös kierrätys kuten kansiinkin.Tässä olen repinyt sivut ja käyttänyt jotain askartelupaperia.


Tässä viimeisin tekemäni. Alla myös nuo kaksi nahkakantista.
Tämä on "japanilainen sidos". Kannessa itse tekemääni paperia ja alla paksumpi pahvi.


Sama eri kulmasta.


 Eri sidoksista lähi kuvaa.
 Tämä kirja on taiteltu kartongista Haitarikirjaksi. Näitä pieniä olen myös tehnyt taittelemalla.Kannet viimeistellään lopuksi jollain tukevalla paperilla tai pahvilla. Koristelua...


Tässä korillinen kirjojani,art journal juttuja.
Kun likkaat tuossa alla näkyvää tunnistetta näkyy tämän blogin kirja jutut.


Edit...Kiitos tämä on herättänyt paljon mielenkiintoa. Vastailin tuossa kommentteihin.Kirjaisia voi tehdä monella eri menetelmällä.Netistäkin löytyy ohjeita.
Minä hullu vaan hurahdin näihin.
Mukavaa päivää ja tätä uutta viikkoa. Minula kohohaa sämpylä taikina ja yksi lomalainen tuolla vielä näkee unia.Joten nyt sormet taikinaan.♥

24 kommenttia:

 1. Une jolie collection !!!
  Bonne journée!
  Anna

  VastaaPoista
 2. Upeaa!!!! Huh en kyllä ikinä osaa noita sidoksia..no alkuun helpompaa, jospa sitten oppis aikaa myöten :) Sain ekan sivun tehtyä ja laitan sen blogiini, ei mikään mestariluomus, :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kirjoja, Nämä ei ihan hetkessä synnykään, mutta ovat vaivan arvoisia :-)
  Kaikki kauniita, ehkä suosikkini oli vaalea kirja, tosin se pieni lusikkakirja on söpö ja nahkakannet myös kivoja. Siis ei taida tulla suosikin valinnasta mitään, kun kaikki hienoja ;-))

  VastaaPoista
 4. Uskomattoman upeita. Minun on myös pakko opetella sidontaa, koska posti tuo minulle toinen toistaan kauniinpia pieniä kirjasia. Tein kirpparilta löydön. 10 sentillä ostin maatalouskirjan. Minua nyt maatalous ei kiinnosta vähääkään. Ostin kirjan kansien vuoksi. Meinaan tuunata kannet uuteen uskoon ja opetella sitomaan jonkinlaisen opuksen. Olet kyllä ollut huolellinen noiden kirjojesi sidonnassa. Pakko opetella tuo pitkäjännitteisyys.

  VastaaPoista
 5. OOOOo...ooooooo kops, pyörryin ja putosin tuolilta, siis aivan huippuja, tiesin että teet näitä mutta että noin paljon ja upeita! Muuten pinterestistä löytyy jos vaikka ja mitä tähänkin liittyvää,,,vink vink!

  VastaaPoista
 6. Olen ollut kirjansidonta kurssilla täällä Pirkanopistossa jossa olen opetellut.Taitaa olla kolmas kausi tänä keväänä.Eli onhan siinä ollut opettelemista näillä "nakkisormilla".Kyllä se onnistuu teiltä kaikilta.Itsekkin voi keksiä ja kehitellä yksinkertaisia kuten tuo taittelukin ja haitarikirja.No nekin on netistä etsitty.Kiitos kommenteista ja mukavaa askartelua kikille.

  VastaaPoista
 7. Voi ihmettä...minulle taitaa käydä kuin Sinille :-ooo
  Tiesin että teit näitä, mutta näin paljon...UPEITA! Nyt iski paha kuume. Mistä sen ajan vain repisi!! Mutta niinhän se aina on, että mihin innostuu, niin siihen aikaa aina löytyy. Tästä täytyy kyllä vihjaista Millille...
  Kuinka monta katselukertaa tämä nettisivu kestää...jos vaikka piipahdan täällä aika monta kertaa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vaan vie koko käden kun antaa sen pikkusormen.Katsella saat Uuna.Kyllä kestää.Kiitos.

   Poista
 8. Mielettömän upeita!! Olet todella taitava!

  VastaaPoista
 9. Aivan mahtavia kirjoja. Osaat jo kaikki sidokset. Sidontakursseilla olen ollut jokunen vuosi sitten, mutta siellä opittin vain se perinteinen klassinen sidontamalli. Koptisen sidoksen haluaisin oppia. juutuubissa kyllä voi oppia saada, kun vaan jaksaa niitä videoita töllöttää.
  No, eihkä aikaa riittää sitten joskus, taas, opetella uusia juttuja:) Koko käden se vie ja osan olkapäätäkin, kun näitä ryhtyy tekemään.
  Taitava ole ja ahkera.
  Art Journalkin on aivan unohduksissa, missäsn se kirja lieneekään. Ehkä pitää kaivaa esille taas, kun näyttää, että kaikki sitä jälleen harrastaa :)

  VastaaPoista
 10. Voi että miten hienoja, miten ihmeessä noita tehdään. Olet taitava

  VastaaPoista
 11. Aivan ihania ovat.. enpä osaisi:)
  Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 12. Minä täällä taas olen kurkkimassa ja pari kysymystäkin olisi :-)
  Onko sinulla jotain taikakeinoa, millä saat kannet pysymään suorina. Minulla tuppaa vähän taipumaan. Nyt vähän on auttanut, kun olen liimannut monta kerrosta päälle.
  Toiseksi kysyisin, montako sivua sinulla on paksuimmassa kirjassa? Mikä on paras keskivertomäärä? Montako sivua laitat aina yhteen nippuun?
  Kuten huomaan, kuume on jo noussut ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannet laitetaan painon alle kuivumaan.Kuitusuunnat pitäisi olla saman suuntaisesti . Kun taivutat paperi,pahvia sen huomaa miten se taipuu. Käytän erikeepperiä liimaukseen.Liima tupsutetaan hyvin pohjalle.4 v.taitosta ja noin kymmenen nippua.Olen laittanut varmaan puolet enenpikin joihinkin kirjoihin.Saiakohan nuo ohjeet skannattua.

   Poista
  2. Tein kannet vanhasta laatikosta, jonka avoin sivuilta. Sellainen keino oli Sinin blogin käutta näkemässäni ohjeessa. Täytyykin ensi kerralla vielä tarkistaa noita suuntia ainakin päälle liimaamissani vahvikkeissa.
   Nyt alkaa kyllä suoristua. Erikeeperillä olen liimannut ja antanut olla pitkän aikaa painon alla. Juuri otin taas yön jälkeen esiin ja nyt alkaa näyttää paremmalta. Kiitos taas :-)

   Poista
  3. Juuri niin. Ne kyllä kovettuu painon alla ja open mielestä se kuitusuunta on tärkeä.Kansien teko onkin kivaa.Sivujen repiminen tai leikkaus vähän "tylsenpää. paeriveitsellä leikkaan tai jos on leikkuri niin käy mukavasti.Repiminen antaa kivan reunan.

   Poista
 13. Nämä on niiiiiiiiiin ihania, että pitää käydä vaan ihailemassa. Osa isoja ja paksuja. Hienoja sidoksia ja kauniita kansia. Olet sinä vaan huipputaitava näissä.
  Enkuli tuolla ylempänä antaakin hyvän vinkin valmiskirjan kannet, nehän pysyy hyvin kuosissa. Päällystää mieleisekseen. Kuume tässä iskee, varmaan pitää yrittää..... ihan kun ei olisi jo entisissä jutuissakin tarpeeksi ;-DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu valmiit kannet käy.Myös vanhankirjan kannet ja vaikka koko kirjan tuunaa uudelleen.Lehtiä voi poistaa jos tuntuu liian paksulta tai liimata yhteen.

   Poista
 14. Sinä oletkin kirjan sidonta mestari. Tosi kauniita kokonaisuuksia ovat. Mielnkiintoista työtä, en osaisi tuota taitoa. Paperit upeita ja kannet koristeellisen hienoja, olet taituri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä jokainen osaa.Sinäkin kun olet taitava ja taiteelinen.

   Poista
 15. Vaude, ihan ammattilainen jo olet, huikea määrä kirjoja. Minullakin on tarvikkeet kaapissa, mutta toistaiseksi olen sitonut vain pari, niistäkin toisen vanhan kirjan tuunattuihin kansiin, ja siitä on jo aikaa. Pitäisi kai ottaa tämäkin harrastus taas opittavaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kaukana ammattilaisesta.Joka kerta oppii uutta kun olen kurssilla (Pirkanopisto).Siellä on tosi taitavia jotka ovat olleet monta vuotta enenpi kuin minä.Opettajaa voisin sanoa taitavaksi.Kirjoista tulee personallisia ja se on se kiva juttu, saa omanlaisensa eikä pienet harhapistot haittaa. Kiitos.

   Poista
 16. Aikamoisen määrän olet tehnyt! Olen näitä tekemiäsi ennenkin ihaillut ja nyt tunne vain voimistui:)

  VastaaPoista